Anlık Bildirim

Yıl sonuna doğru 200$ seviyesinde Windows dizüstü modelleri piyasada olacak

Yıl sonuna doğru 200$ seviyesinde Windows dizüstü modelleri piyasada olacak

Windows 8/8.1 platformlarının halen beklenen kullanım oranlarına ulaşmaması Microsoft'un farklı çözümler aramaya yöneltiyor. Tüm Windows sistemlerinin birleştirilmesi uzun vadeli bir çözümken kısa vade de ürünlere yönelik hamleler yapılıyor. 

Sektörden gelen bigiliere göre Intel ve Microsoft'un donanım ortakları yıl sonuna kadar 200$ -250$ seviyesine kadar inen dizüstü bilgisayarlar piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu bilgisayarların donanım çıtasını ise Intel ve Microsoft belirliyor. 

Ucuz olacağı için maliyetten oldukça kısacak olan ürünlerde 10.1-15.6 inç arasında ekranlar yer alırken dokunmatik özelliği bulunmayacak. Intel'in Bay Trail M işlemcilerinden gücünü alacak olan modellerin yanında 14nm fabrikasyon sürecine sahip daha az enerji tüketen Braswell tabanlı işlemcilere sahip modeller ise gelecek yılın ilk yarısında piyasada olacak. 

Cihazlarda 1-4GB arasında DDR RAM, 500GB HDD, 16-32GB SSD, 25mm seviyesine kadar kalınlık, en az 5 saat kullanım süresi ve Bing entegreli Windows 8.1 işletim sistemi şeklinde diğer özellikler bulunacak. 

Intel ve Microsoft bu yeni modeller ile sadece günlük olarak döküman görüntüleyen veya internette sörf yapan vei bilgisayarını zorlamayan kullanıcıları hedefliyor. Ayrıca kurumların da bu cihazlara ilgi göstermesi bekleniyor. 

Intel ayrıca 11.6-17.3 inç arasında değişen ve daha iyi donanımlara sahip dizüstü modellerini de 249$-399$ ve 399$-599$ arasında fiyatlarla piyasaya çıkacak şekilde çalışmalarını sürdürüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
694 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim