Anlık Bildirim

Samsung Türkiye’de “Yapay Zeka Laboratuvarı” açtı

Samsung Electronics, Ankara Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Yapay Zeka Laboratuvarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Konuya ilişkin detaylar yazımızda:

Samsung Türkiye’de “Yapay Zeka Laboratuvarı” açtı Tam Boyutta Gör

Samsung, günümüzün en dikkat çekici teknolojik gelişmelerine konu olan yapay zeka alanında, Türkiye’de de üniversite bünyesinde çalışmaların yürütülebilmesi amacıyla Ankara Üniversitesi’nde “Samsung Yapay Zeka Laboratuvarı”nı kurdu.

Samsung Yapay Zeka Laboratuvarı’nın açılışı, Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, Kore Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Yunsoo Cho, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erkan İbiş’in katılımlarıyla gerçekleşti.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı DaeHyun Kim, açılış töreninde yaptığı konuşmasında “Samsung olarak, “dünyaya ilham ver, geleceği şekillendir” vizyonumuz ışığında, insanların hayat kalitesini artıracak yenilikçi teknolojiler tasarlıyoruz. Yapay Zeka teknolojilerinin, kısa zaman içinde yaşamımızı ve çalışma hayatımızı dönüştürdüğüne tanık olacağız. İşte bu nedenle, Ankara Üniversitesi ile birlikte yapay zekaya odaklanan bu laboratuvarı açmaya karar verdik. İnanıyoruz ki; Ankara Üniversitesi’ndeki Yapay Zeka Laboratuvarı, akademisyenlerin ve öğrencilerin, Türkiye’deki yapay zeka çalışmalarına öncülük etmeleri için gerekli altyapıya sahip olmalarını sağlayacak. Ankara Üniversitesi ile bundan 3 yıl evvel Samsung Android Laboratuvarı’nı kurmuştuk. Şimdi de bu verimli işbirliğini, “Samsung Yapay Zeka Laboratuvarı” ile devam ettirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Tüm cihazların ve laboratuvar ekipmanlarının Samsung Electronics Türkiye tarafından temin edildiği Yapay Zeka Laboratuvarı’nda üniversite öğrencileri becerilerini olgunlaştırma, laboratuvar ortamında pratik bilgiler edinme ve Yapay Zeka alanında araştırma yapıp kendi çalışmalarını geliştirme olanağı bulacak. Konuyla ilgili dersler sayesinde, öğrencileri başarılı bir kariyere hazırlayacak olan Yapay Zeka Laboratuvarı öğrencilere, geleceğin teknolojileri üzerinde çalışma olanağı bulabilecekleri bir platform sağlayacak. Laboratuvardan 20’nin üzerinde akademik personel ve asistan ile 600’ü lisans, 100’ü lisansüstü olmak üzere 700 öğrenci yararlanacak.

Samsung, Yapay Zeka alanındaki gelişmelerin, gelecek teknolojilerde önemli etkileri olacağı öngörüsünden hareketle hem dünya genelinde bu alandaki araştırmalara dahil oluyor hem de konuda etkin bir dizi startup’a yatırım yapıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim