Anlık Bildirim

2018 Nissan LEAF tek pedalla sürüş deneyimi sunacak

Eylül ayında sahneye çıkması beklenen yeni nesil LEAF, tek pedalla gaz ve fren yapılmasını sağlayan e-Pedal teknolojisiyle gelecek. Peki otomobil bunu nasıl başaracak?
Nissan, 6 Eylül tarihinde tanıtılacak yeni nesil LEAF elektrikli aile hatchback'i hakkında detay vermeye devam ediyor. Bu hafta Nissan tarafından açıklanan en ilginç ayrıntı ise yeni LEAF'e "e-Pedal" telnolojisinin dahil edilmesi oldu.
e-Pedal, sürücülerin tek pedal üzerinden birden fazla fonksiyonu kontrol etmesini sağlayan yeni bir teknoloji olarak tanımlanıyor. Sürücüler bir butona basarak gaz pedalını e-Pedal moduna geçirebilecekler. Böylece araç geleneksel bir otomobil gibi pedala basıldığında hızlanmaya devam edecek.

Kilit nokta: Rejeneratif frenleme

Ancak sürücü gaz pedalından ayağını çekmeye başlayınca rejeneratif frenleme devreye girecek. Ayak tamamen pedaldan çekildiğinde ise aracın tamamen duracağı ve yokuşta bile tutunabileceği ifade ediliyor.
e-Pedal'ın diğer Nissan otomobillerde yer alıp almayacağı henüz teyit edilmese de yeni LEAF'de yer alacak olması, otomobil üreticisinin ileri sürüş teknolojisini geliştirme çabalarını bir adım ileri taşıyacak.
Yeni LEAF, e-Pedal'ın yanı sıra Qashqai gibi otomobiller için geliştirilen ve yarı otonom sürüş sisteminden daha ileri bir otonom teknoloji olan ProPilot sunan ilk Nissan modeli olacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4230 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, otomobil ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim