Anlık Bildirim

Almanya 2030 yılına kadar içten yanmalı motorları yasaklamayı planlıyor

Norveç, Hollanda gibi ülkeler sonrası bir karar da Almanya'dan geldi. Ülke 2030 yılından sonra yeni içten yanmalı motor üretimini yasaklamayı planlıyor. Detaylar haberimizde...
Son dönemde çevre dostu araçlara olan ilgi git gide artmaya devam ediyor. Son gelişmeler ise Almanya'dan geldi, resmi makamlar 2030 yılında yeni içten yanmalı motor üretiminin yasaklanacağı ile ilgili kararın geçtiğini duyurdu. Kararın duyurusunu yapan Spiegel Magazin, Alman meclis üyelerinin diğer Avrupa ülkelerinin de bu tarz bir karar çıkarması şeklinde çağrılar yaptığını belirtiyor.
Bu karar demek oluyor ki 2030 yılında Almanya'da üretilen bütün yeni araçların tamamen elektrikli yada hidrojen yakıt hücreli olması zorunlu olacak. Hali hazırda elektrikli araç üretimi işinde olan Alman üreticiler için bu durum çok da sıkıntı yaratmayacak.
Bilindiği üzere BMW 3 senedir i3 modelini üretirken, Mercedes B-Class Electric Drive'a, Audi ise e-tron elektrikli araç ailesine sahip. Bunların yanında geçmişteki fuarlarda yeni etkinliklerde Alman üreticiler pek çok elektrikli araç konsepti tanıtılırken. Son olarak ise Paris'te Mercedes karşımıza Generation EQ konseptini çıkarmıştı.
Avrupa'da emisyonsuz araçlar için bazı fırsatlar uygulanırken bunlardan en etkini olarak vergilendirme görülüyor. Alman yetkililer Avrupa Birliği üyelerine yaptığı başvuruyla egzozlu araçlardan vergi indirimlerini keserek, sıfır emisyonlu araçlar için teşvikler yapılmasının değerlendirilmesini istiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4528 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
emisyonsuz araç, sıfır emisyon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim