Anlık Bildirim

Apple'ın otomobil projesi rafa kalktı yerini otonom sürüş platformu alıyor

Apple'ın merakla beklenen kendi aracını üretmeyi planladığı Titan Projesi hedef değiştiriyor. Firma kendi aracını üretmek yerine otonom sürüş sistemi geliştirmeye karar verdi.
Apple'ın gizli araba projesi 'Project Titan' pek çok kişi tarafından merakla bekleniyordu. 2014 yılında otomotiv endüstrisinde Apple Car ile rekabetçi olmak amacıyla başlayan projeyle ilgili detayları sizlere haberlerimizde vermiştik. Piyasaya çıktığında Tesla'nın Model S ve Model X'i ile doğrudan rekabet edececeği düşünülen araçla ilgili pek çok soru işareti bulunuyordu. Ancak gelen son raporlara göre Apple tamamen kendi aracını yapma fikrini rafa kaldırarak onun yerine otonom sürüş sistemleri geliştirme fikrine yönelmiş durumda.
Bu durum Bloomberg tarafından duyurulurken bilginin proje ile aşina kaynaklardan alındığı ve bir zamanlar 1000 kişilik olan ekipten yüzlerce kişinin yeniden atandığı yada işine son verildiği belirtiliyor. Apple'ın şu anda diğer üreticilerle ortaklık kurmasını sağlayacak yada ilerde üretebileceği kendi aracında kullanacağı bir sistem üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bunun yanısıra kaynakların ifadelerine göre firma yeni hedefi doğrultusunda işe alımlar da yapmakta.
Apple tarafından son tarih olarak ekibe uygulanabilir bir otonom sistemin geliştirilmesi için önümüzdeki yılın son dönemi verilirken, eğer başarısız olunursa proje tamamen çöpe atılabilir. Bütün bunlar öncesinde proje takımında aylarca yaşanan belirsizlikler, strateji anlaşmazlıkları ve liderlik yönetimi sorunları ışığında oluşurken. Kaynaklardan birinin ifadesine göre Bob Mansfield dahil olup projeye yeni bir yön verene kadar projede inanılmaz bir liderlik hatası görünüyordu. Her ne kadar iCar projesini merakla görmek istesek de bu durumun yakın zamanda yaşanması pek mümkün olmayacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim