Anlık Bildirim

Çinli araba üreticisi ilk elektrikli aracını sergiledi

Çinli araba üreticisi ilk elektrikli aracını sergiledi
 
Dünyada elektrikli araç dönüşümü günden güne önem kazanıyor. Sıfır emisyona sahip elektrikli araçlar ise özellikle Çin gibi hava kirliliği problemleri ile boğuşan ülkeler için oldukça önemli bir gelişme. Çin'de ki üreticilerin çalışmalarına bakacak olursak ise tamamen elektrikten gücünü alan araçlar üretim için hazır.

Bu konuda ilk adımı atanlardan birisi ise Beijing Otomobil Fuarı'nda yeni elektrikli spor aracını görücüye çıkaran Çinli şirket CH-Auto şirketi. İki kişilik spor araç 48kWh batarya kapasitesi ile tek şarjda 250km yol gidebiliyor. Aracın 0'dan 100 km/saat hıza ulaşması ise 4.6 saniye sürüyor.
Aracı evindeki elektrik kaynağı ile (220V) şarj etmek isteyen kişiler için tam şarj süresi 6 saat. Üretici firma üretim ile ilgili planlarını da paylaşırken 2016 yılının son dönemlerinde ilk üretimlerin başlayacağını açıkladı. Şirket henüz satış fiyatı ile ilgili konuşmadı fakat beklenen fiyat 700 000 Yuan (133 000 dolar) seviyesinde. Üretimin başlamasıyla kapasiteyi yükseltmeye başlayacak şirketin hedefi ise yılda 500 000 araç üretimine ulaşmak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3849 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, detaylar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim