Anlık Bildirim

Elektrikli araçların şarj istasyonlarından lisans alınmayacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikli araç şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması için hazırladığı taslak ile şarj istasyonu kuracak kurumlardan lisans alma uygulamasına tabi tutmayacak

Elektrikli araçların şarj istasyonlarından lisans alınmayacak Tam Boyutta Gör

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikli araç kullanımın yaygınlaştırılması adına araç şarj istasyonu kuracak şirketleri lisans alma uygulamasına tabi tutmayacak.

Elektrikli araç şarj istasyonu sayısını artırmayı hedefleyen EPDK, Elektrikli Araçlar Şarj İstasyonuna İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı'nı kamuoyu ve sektörün görüşüne açacak.

Taslağa göre şarj istasyonu kurmak isteyen şirketler lisans, ön lisans veya önceden bir sözleşmeye gerek kalmaksızın tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet verebilecek.

Lisans sahibi olmayan şirketler kar amaçlı olmamak şartıyla elektrik satabilecek. Üretim ve tedarik lisansı sahibi şirketler ise şarj istasyonları aracılığıyla ikili anlaşmalar üzerinden elektrik satabilecek.

Elektrikli Araçlar Şarj İstasyonuna İlişkin Usul ve Esaslar Taslağı hakkında halkın ve sektörün vereceği tepkilere göre tasarıda son rötuşlar yapılacak ve yürürlüğe koyulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim