Anlık Bildirim

Elektrikli yarış aracı dünya hızlanma rekorunu kırdı

İsviçreli öğrencilerin geliştirdiği elektrikli yarış aracı Grimsel, 0'dan 100'e 1.513 saniyede hızlanarak dünya rekoru kırdı. Aracın detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...
Elektrikli araçlar ilk hızlanma konusuna gelindiği zaman yüksek verimlilikleri ve daima en yüksek tork değerinde çalışmaları nedeniyle hep iddialı olmuştur. Ancak haberimize konu alan araç kadar hızlısı daha önce hiç karşımıza çıkmamıştı.
İsviçreli öğrenciler deneysel yarış aracı Grimsel ile dünya elektrikli araç hızlanma rekorunu kırmayı başardı. Araç 0-100km/s hızlanmasını 1.513 saniye gibi inanılmaz bir sürede tamamladı. Karşılaştırma yapmak gerekirse 1480 beygirlik yeni Bugatti Chiron 0’dan 100’e 2.5 saniyeden az aşağıda ulaşıyor.
Diğer iyi performans araçlarında olduğu gibi Grimsel de bu başarısını doğru motor teknolojisi tercihi ve hafifliğinin birlikteliğine borçlu. Aracın 4 çekişe aktarmalı motoru toplamda 200bg güce sahip olsa da 1700Nm’lik tork değeri ve 167kg ağırlığındaki karbon fiber gövdesi hızlanma işini oldukça kolaylaştırıyor.
Araca ait videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6825 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli yarış aracı, hızlanma ve
2 etiket daha 0-100 ev
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim