Anlık Bildirim

Fiat Chrysler 1.1 milyon aracını geri çağırıyor

İtalyan-Amerikan araba üreticisi Fiat Chrysler, kafa karıştıran vites kolu tasarımının neden olduğu 41 yaralanma vakasından sonra bir milyondan fazla aracını geri çağırma kararı aldı.
USA Today raporlarına göre Fiat Chrysler, birçok otomobil modelinde kullanılan kafa karıştırıcı vites kolu tasarımının neden olduğu 41 yaralanma vakasından sonra yüzbinlerce aracını geri çağırıyor. Şirketin tam olarak kaç otomobili geri çağıracağı biraz havada kalmış durumda. USA Today yaklaşık 900 bin araç olduğunu söylüyor ancak Reuters kabaca 1,1 milyon otomobilin geri çağırma programına dahil edildiğini bildiriyor.
Listeye dahip olan araçlar arasında 2014 ve 2015 model Jeep Grand Cherokee modellerinin yanı sıra 2012'den 2014'e kadar satılan bazı Dodge Charger ve Chrysler 300 bulunuyor. Karışıklık, araç hala çalışır haldeyken park vitesine aldığını sanarak arabalarından çıkan sürücülerden kaynaklanıyor. Buna bağlı olarak 41 yaralanma olayı meydana gelmiş durumda. Şirket araçların parkta olup olmadığının vitesin konumuna bakarak anlaşılmayacağını, sürücülerin bunun yerine gösterge ışıklarına bağlı kalmak zorunda olduklarını söylüyor.
Fiat Chrysler, geri çağırılan araçlarda sürücünün elektronik vitesi park konumuna alamasa bile bu durumda kaymayı önleyecek şekilde güncelleme yapılacağını bildirdi. Ancak düzeltmelerin ne zaman uygulanacağı konusunda herhangi bir bilgi yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5928 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, geri çağırma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim