Anlık Bildirim

Ford, otomobil hırsızlıklarına karşı yeni anahtarlığını duyurdu

Anahtarsız giriş özelliğine sahip araçlara yönelik hırsızlık olaylarının artması Ford'u harekete geçirdi. ABD'li üretici, çok satan Fiesta ve Focus modelleri için yeni bir anahtarlık duyurdu.

Ford, otomobil hırsızlıklarına karşı yeni anahtarlığını duyurdu Tam Boyutta Gör
 

Yapılan araştırmalar anahtarsız giriş özelliğine sahip otomobillere yönelik hırsızlık olaylarında büyük artış yaşandığını ortaya koyuyor. Hırsızlar, özellikle bu araçları hedefliyor ve belli teknolojiler kullanarak sistemi etkisiz hale getirebiliyor.

Bundan iki ay önce Which? dergisi tarafından yapılan bir çalışmada, Ford Fiesta ve Focus modellerinin en büyük risk altındaki araçlar arasında olduğu belirtilmişti. Bu durumun müşterilerinin kafasında soru işareti yaratmasını istemeyen Ford, kendi deyimiyle “basit ama etkili” bir yöntem geliştirdi. ABD’li üretici, hack girişimlerine yanıt vermeyeceğini belirttiği yeni anahtarlığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, Ford’un yeni anahtarlığında bir hareket sensörü bulunuyor. Bu sensör, anahtarlığın 40 saniye boyunca hareket etmediğini algıladığında uyku moduna geçmesini sağlıyor. Uyku modundaki anahtarlık da herhangi bir hack girişimine yanıt vermiyor. Söz konusu hack girişimlerine, özel bir cihaz yardımıyla evdeki anahtarlık ve kapı önündeki araba arasında sahte bir sinyal alışverişi yapılarak kapıların açılabilmesi ve motorun çalıştırılabilmesi de dahil. Zira özellikle geceleri uygulanan bu yöntem, hırsızlar arasında oldukça popüler.

Ford’un yeni anahtarlığının bir diğer özelliği de aracın en fazla 2 metre uzağında çalışacak şekilde tasarlanmış olması. Yani, araçla arasında iki metreden fazla mesafe olan anahtarlığın kapıları açması ve motoru çalıştırması mümkün değil. Hareketsiz haldeyken uyku modunda olan anahtarlık, hareket algıladığında aktif moda geçiyor ve sürücü aracın iki metre yakınına geldiğinde kapıları açıyor.

Güncellenen anahtarlığın yeni Fiesta ve Focus modellerinde standart olarak geleceği söyleniyor. Aracını bu güncellemeden önce satın almış olan müşteriler de dilerse ekstra bir ücret karşılığında bu anahtarlığa sahip olabiliyor. Yeni anahtarlığın ücreti Fiesta için 75 euro, Focus için de 83 euro olarak belirlenmiş. Söz konusu özelliğin iki yıl içinde diğer modellere de geleceği söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8632 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford fiesta, ford focus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim