Anlık Bildirim

Google'ın sürücüsüz araçları yola çıktılar!

 Modern dünyanın beraberinde getirdiği en önemli sorunlar arasında yer alan trafik sorununu çözme yolunda önemli bir projeye imza atan Amerikalı internet devi Google, bir süredir üzerinde çalıştığı sürücüsüz araçlar projesini gerçeğe dönüştürme yolunda önemli bir adım attıklarını duyurdu. Google tarafından bugün yayınlanan açıklamada, sürücüsüz araçların son prototiplerinin trafiğe çıktığı ve bugünden itibaren California sokaklarında test sürüşlerine başlayacakları açıklandı.
 Herhangi bir sürücüye ihtiyaç duymadan trafikte yol alabilme kabiliyetine sahip olan bu iki kişilik ufak araçlar, şimdilik güvenlik sürücüleri eşliğinde yol alıyorlar. Sürücüsüz araçların yolculuklarını takip eden bu güvenlik sürücüleri, ihtiyaç duyulduğu taktirde aracın kontrolünü ele alabiliyorlar. Ayrıca California'da yürütülen test süreci boyunca bu sürücüsüz araçların saatte 40 km hızla sınırlandırılacağı belirtiliyor.
 Sürücüsüz araçların trafiğe çıkacak olması ilk başta güvenlik endişelerini beraberinde getirmiş olsa da, 2009 yılından beri çeşitli prototiplerle devam eden test süreci boyunca bu araçların sadece 13 kazaya karıştıkları ve bu kazalarda da diğer sürücülerin park halindeki sürücüsüz araçlara arkadan çarptıkları belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8653 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, sürücüsüz araçlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim