Anlık Bildirim

Honda’dan 3 boyutlu yazıcı ile üretilmiş mikro otomobil

Honda, 3 boyutlu yazıcıdan mikro elektrikli otomobil üretti. Japonya’da kurabiye üreticisi Toshima tarafından dağıtım işlerinde kullanılacak olan otomobilin galerisi ve detayları yazımızda.

Honda’dan 3 boyutlu yazıcı ile üretilmiş mikro otomobil Tam Boyutta Gör

ARGE projeleri ile ilgi çekici işlere imza atan Honda, bu kez üç boyutlu yazıcıdan çıkarılmış bir otomobil ile karşımızda. Elektrikli bir motora sahip olan araç sadece 600kg ağırlığında. Tam dolu bataryası ile 80km menzile sahip olan araç Japonya’da güvercin şekilli Japon kurabiyelerinin üretimini ve satışını yapan Toshima şirketinin dağıtım faaliyetlerinde görev alacak.

Dar sokakları nedeni ile araç ulaşımın zorlu olduğu Kamakura kentinde kullanılacak olan araçlar, tek kişilik olarak geliştirilmiş. Arka kısımda yer alan küçük kargo bölümünde kurabiyelerin nakliyesi gerçekleştirilecek.

Honda, aracın şasisini üç boyutlu yazıcıdan çıkarılan panellerle kaplamış. Bu sayede gövde panelleri müşteri isteğine göre şekillendirilmiş. Oldukça hafif bir yapıda olan araç, 200V şebeke elektriğinden 3 saatten daha kısa süre içinde şarj olabiliyor. Saatte maksimum 70km hıza ulaşabilen modelde 11kW gücünde bir motor yer alıyor. Ölçüleri ise 1545mm yükseklik, 1280mm genişlik, 2495mm uzunluk şeklinde. Aracın görselleri galerimizde sizleri bekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim