Anlık Bildirim

Microsoft araç içi eğlence sistemleri için yeni bir Windows konsepti geliştiriyor

Microsoft araç içi eğlence sistemleri için yeni bir Windows konsepti geliştiriyor

Mobil işletim sistemlerinin son dönemde mobil cihaz dünyası yanında pek çok farklı sektöre de genişlemeye başladığına şahit oluyoruz. Google ve Apple'dan sonra Microsoft da araç içi eğlence sistemlerine el atıyor.

Aslında yıllardır Kia, BMW, Nissan gibi otomotiv devleri Windows tabanlı araç içi eğlence sistemleri kullanmaktaydı. Ancak Microsoft karo tabanlı modern Windows arayüzünü yansıtacak yeni bir girişim daha başlatmayı tercih etti.

Microsoft'un çalışmaları halen konsept aşamasında ve bazı otomobil modellerinde test ediliyor. Konsept, Windows cihazlarının ekranını dokunmatik destekli araç içi ekranlara yansıtabilmek amacını taşıyor. 

Araç için Windows konsepti akıllı telefonlar ile araç içi sistemler arasında bağlantı kurulmasını sağlayan Mirrorlink teknolojisine destek veriyor. Mirrorlink teknolojisi son dönemde ilgi görmeye başladı ve Volkswagen, Honda, Toyota gibi devler araçlarına bu teknolojiyi getirmek için çalışmalar yapıyor. Gelecekte araç için Windows konsepti daha geniş bir kullanım alanı bulabilecek.

Araç için Windows konsepti arayüzünde alıştığımız karo tasarımını kullanıyor. Üçüncü taraf geliştiricilerin de konsept için uygulama hazırlaması mümkün olacak. Ayrıca konsept sayesinde Windows Phone cihazlarının fonksiyonelliği de artırılmış olacak.

Microsoft şimdilik konseptin ne zaman gerçek hayata geçeceği konusunda bir bilgi vermiyor. Çalışmalar henüz başlangıç aşamasında olduğu için konseptin önümüzdeki yıllarda uygulamaya geçmesi bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim