Anlık Bildirim

Otoyollara gürültü perdesi ve ses yutan asfalt geliyor

Çevresel ses kirliliğinin önüne geçmek için kent merkezine yakın ve trafiğin yopun olduğu bölgelerde gürültü perdesi, ses yutucu asfalt ve yalıtım sağlayan peyzaj uygulamaları yapılacak.

Kent merkezi ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde karayollarındaki ses kirliliğini önlemek adına birtakım çözümler üretilecek. Konuyla ilgili olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan karayollarının gürültü kirliliği haritasının hazırlanacağını ve sonrasında eyleme geçeceklerini açıkladı.

Bakanlık bugüne kadar 629 km karayolunun gürültü haritasını hazırladı. 150 km muhtelif yolda da çalışmalar devam ediyor. Harita tamamlandıktan sonra yollardaki gürültü seviyesi yönetmelik kriterlerine uygun hale getirilecek.

Gürültü haritaları tamamlandıktan sonra belediyelerin belediyeler ile birlikte eyleme geçileceğini söyleyen Bakan Ahmet Arslan, "Ses bariyerleri, ses yutucu asfalt kaplamalar ve yalıtım sağlayan peyzaj uygulamaları yapılacak" dedi. Bu sayede Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Yönetmeliği'ndeki kıstaslara uyum sağlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5596 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ulaştırma bakanı, gürültü kirliliği ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim