Anlık Bildirim
Renault’un yepyeni bir tasarım anlayışını temsil eden yeni konsept aracı Trezor, Paris Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıktı. Renault’un geride kalan dönemdeki tasarım anlayışından çok farklı hatlara sahip olan araç, elektrikli bir GT. Tamamen elektrikli bir motordan güç alan otomobil, aerodinamik özellikleri ile de ilgi odağı olmayı başarıyor.
 

4700mm uzunluğunda ve 2180mm genişliğindeki aracın önünde 21inç, arkasında ise 22inç tekerlekler var. Hem önde hem de arkada büyük fren diskleri dikkat çekmeyi başarıyor. Geniş diskler hava girişi anlamında cömert bir alan sağlarken karbon fiber fren balataları soğutmaya destek oluyor.

4 Saniyeden Kısa Sürede 100km/h Hız 

1660kg ağırlığındaki bu dev coupe aracın motoru, Renault’un tek koltuklu Formula E aracından alınıp hiçbir değişikliğe uğramadan yeni formda hayat bulmuş. Motor 345 beygir güç, 380nm tork üretiyor. Bu motor sayesinde Renault Trezor, saatte 100km’nin üzerine 4 saniyeden kısa bir süre içerisinde ulaşabiliyor. Ayrıca bu motor, yeniden kazanılabilir enerji depolama özellikleri sayesinde frenleme esnasında pilleri şarj edebiliyor.

Renault Trezor: geleceğin tasarım anlayışına ışık tutan otomobil Tam Boyutta Gör
 

İlginç Kapı Tasarımı 

Elmas kesimi hissi uyandıran metal gövdesi aracın şıklığını tamamlarken, geleneksel kapılar yerine sürücü tarafından tavanın kaldırılarak, tek parça şeklinde açılan ilginç tasarım, otomobili farklı kılmaya yetecek yegane unsurlardan sadece bir tanesi olarak göz kamaştırıyor.

Renault mühendislerinin çalışmaları sonucunda ortaya konan tam otonom sürüş yardımcısı, tek parçadan oluşan ve dikdörtgen şeklindeki OLED ekran, tüm kontrollerin dokunmatik alanlar üzerinden sağlanması, İngiliz el işçiliği ürünü deri döşemeler ve tüm alanlarda LED aydınlatmalar aracın dikkat çekici ayrıntıları arasında yer alıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10970 kez okundu.
38 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim