Anlık Bildirim

Samsung SDI elektrlikli araçlar için batarya geliştirme işine odaklanıyor

Samsung'un batarya ve yenilenebilir enerji bölümü Samsung SDI elektrikli araçlar bataryası çalışmalarına odaklanmak için hidrojen yakıt hücresi bölümünü kapatıyor.
Samsung SDI verdiği kararla hidrojen yakıt hücresi bölümünü kapatarak elindeki kaynaklarla elektrikli araçlar için batarya geliştirmeye odaklanıyor. Ortaya ilk çıktığından bu yana bazı uygulamaları dışında çok da ekonomik olmayan hidrojen yakıt hücresi bu nedenle bazen tartışmalara da neden oluyor. Samsung'un da son verdiği kararın nedeni ekonomik sebeplerden oluşuyor.
Firma temsilcisinin yaptığı açıklama da kararın arkasındaki nedenin pazarın görünümünün iyi olmadığı yönünde. Samsung'un verdiği kararın haklı olduğu da söylenebilir zira yakın zamanda hidrojen yakıt hücresi teknolojisini destekleyen büyük bir otomobil üreticisi kalmayabilir.
Aynı firma temsilcisi tarafından firmanın elinde bulunduğu patent ve ekipmanların yerel başka bir şirkete satılacağı belirtilirken şirket hakkında bir açıklamada bulunulmuyor. Geçtiğimiz günlerde elektrikli araç bataryalarıyla ilgili yatırımlar yapacağını belirten Samsung önümüzdeki 5 senede ar-ge çalışmaları için $2.5 milyar ayırdığını duyurmuştu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim