Anlık Bildirim

Seat'ın yeni markası Cupra ilk SUV konseptini resmen tanıttı: Cupra Formentor

Geçtiğimiz yıl Seat'tan ayrılarak yeni bir marka haline gelen Cupra, markaya özel olarak geliştirilen Cupra Formentor SUV konseptini tanıttı. İşte Cupra Formentor SUV konsepti ve açıklanan özellikleri

Seat'ın yeni markası Cupra ilk SUV konseptini resmen tanıttı: Cupra Formentor Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz yıl Seat’tan ayrılarak bağımsız bir marka haline gelen Cupra, ilk yılını yepyeni bir SUV konseptiyle taçlandıracak. Cupra markasına özel olarak tasarlanan konseptin geçtiğimiz günlerde ilk ipucu görselini sizlerle paylaşmıştık. Cupra Formentor olarak adlandırılan konsept bugün tamamen ortaya çıktı. Cupra Formentor’un dünya gösterimi Cenevre’de yapılacak.

Cupra markasına özel tasarlanan ilk model olma özelliği taşıyan Cupra Formentor SUV konseptinin son derece agresif bir tasarıma sahip olduğunu söylemek mümkün. Cupra Ateca’nın coupe versiyonu olarak nitelendirebileceğimiz araç, Seat’ın yeni Tarraco modelinden de izler taşıyor. Elmas şeklindeki ızgara ve LED gündüz farlarına sahip aydınlatma grubunun yapısını buna örnek gösterebiliriz.

Uzun bir ışık şeridiyle birbirine bağlanan stop lambaları da yine Tarraco’dan alınmış fakat Cupra Formentor’a daha agresif bir görünüm katması için burada çıkıntılı kullanılmış. Arkadaki bu sportif görünüm büyük bagaj spoiler’ı ve dört egzoz çıkışına ev sahipliği yapan difüzörle desteklenmiş. 5 kollu büyük jantların kullanıldığı Cupra Formentor SUV’da dışarıya doğru genişletilen çamurluklar ve onların üzerindeki belirgin omuz çizgileriyle kaslı bir görünüm sağlanmış.

Hibrit motordan güç alıyor 

Cupra Formentor SUV konseptinin kaputu altında 245 beygir güç üreten PHEV (şarj edilebilir hibrit) sistem yatıyor. Teknik detayları ve performans verileri henüz açıklanmayan bu sistem, gücünü tekerleklere DSG şanzımanla aktarıyor. Cupra, Formentor SUV konseptinin elektrikli modda 50 km menzile sahip olacağını belirtiyor. Cupra Formentor SUV’un dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacağı da gelen bilgiler arasında.

Üretim bandına çıkmaya hazır görünen Cupra Formentor SUV konsepti önümüzdeki ay 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek. Üretim versiyonunun 2020 yılında yollara çıkması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12329 kez okundu.
20 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
seat cupra, cupra suv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim