Anlık Bildirim

Terrafugia'dan etkileyici uçan araba konsepti

 Eski bilim-kurgu filmlerinde 21. yüzyılın hemen başlarında hayatımızın bir parçası olacağı öngörülen uçan arabalar henüz beyaz perdenin ötesine geçememiş olsa da, bu hayali gerçeğe dönüştürmek için oldukça umut vaat edici projeler üzerinde çalışan birçok firma mevcut.
 Bu firmaların başında ABD menşeli Terrafugia geliyor. Uçan araba hayalini gerçeğe dönüştürme yolunda gerçek anlamda yol kat eden birkaç firmadan biri olan Terrafugia, 2013 yılında duyurduğu yeni uçan arabası TF-X'in yeni tasarımını teknoloji dünyasıyla paylaştı. Terrafugia'nın bir önceki uçan araba projesi olan ve 2012 yılında düzenlenen bir test sırasında gerçekten de havalanan Transition'ın halefi olan TF-X, öncülüne göre çok daha şık bir tasarıma ve çok daha gelişmiş özelliklere sahip.
Kanatları katlanabilen mini bir uçağa benzeyen Transition'ın aksine bilindik otomobillere oldukça benzer bir tasarıma sahip olan Terrafugia TF-X'nin minyatür modeli önümüzdeki günlerde Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde test edilecek. Bu test sonrası son halini alacak olan TF-X'in yapım sürecinin 8 - 10 yıl sürmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim