Anlık Bildirim

Tesla kurallara uymayan sürücüler için otomatik pilotu devre dışı bırakacak

Kısa süre içerisinde yazılım güncellemesi yayınlayacak olan Tesla, bundan böyle otomatik pilotu doğru kullanmayanlara önemli kısıtlamalar getirmeye hazırlanıyor.
Otomatik pilotun 8.0 sürümünü yayınlayacak olan Tesla’nın güncelleme paketi özellikle hatalı sürücüler için önemli yaptırımları da beraberinde getiriyor. Neredeyse her fırsatta sürücülere otomatik pilot modu devredeyken ellerin direksiyondan ayrılmaması gerektiğini söyleyen Tesla, bu uyarılara kulak asmayan kullanıcılar için ilgili fonksiyonu devre dışı bırakmaya hazırlanıyor.
Yazılım güncellemesiyle birlikte "Otomatik pilot kısıtlama" özelliğine kavuşacak araçlarda eğer sürücü otomatik pilot modunda direksiyonu tutmazsa öncelikle hız düşürülecek ve ekranda 15 saniye içerisinde direksiyonun tutulması istenecek. Eğer sürücü bu hatayı tekrarlarsa otomatik pilot tamamen devre dışı bırakılarak sistem tarafından kapatılacak.
Yaşanan kazaların büyük bölümünün bilinçsiz ve hatalı kullanımdan kaynaklandığını söyleyen Tesla, sürücülerin kurallara uyarak daha güvenli seyahat etmeleri için yazılım aracılığıyla çeşitli yaptırımlar uygulanacağını ifade ediyor. Diğer taraftan radar modülü ve kamera sensörlerini arttıracağını dile getiren Tesla böylelikle otomatik pilot hatalarını da minimuma indirgemeyi hedefliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5053 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elektrikli otomobil ve otomatik pilot
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim