Anlık Bildirim

Tesla, pil üretimi için Samsung SDI ile anlaşmak üzere

Elektrikli otomobillerinde kullanacağı pil hücrelerinin üretimi için çeşitli firmaları değerlendiren Tesla Motors, Samsung SDI'da karar kıldı. İki firmanın pazarlık aşamasında olduğu ortaya çıktı.
Bu yılın başında tanıttığı yeni elektrikli otomobili Model 3 için şimdiden 400 bine yakın önsipariş alan Tesla Motors, önümüzdeki dönemde ürettiği otomobil sayısını hızla arttırmak zorunda. Bu yüzden otomobillerinin üretiminde gerekli parçaların temini için diğer şirketlere yönelen Tesla, pil üretimi için Samsung SDI ile anlaşmak üzere.
Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un yan kuruluşlarından biri olan Samsung SDI, Tesla'nın pil üretimi için değerlendirdiği birkaç üreticiden biriydi. Samsung SDI'ın yanı sıra LG Chem ve SK Innovation gibi üreticileri de değerlendiren otomobil üreticisi, Samsung SDI'da karar kılmış gibi görünüyor.
İki firma arasındaki görüşmeler hakkında bilgisi olan bir kaynak tarafından Bloomberg ile paylaşılan bilgilere göre, Samsung SDI ve Tesla Motors pil üretimi konusunda bir anlaşmaya varmak üzere. Henüz resmiyet kazanmayan bu anlaşmanın önümüzdeki günlerde resmi olarak duyurulacağı tahmin ediliyor.
Birkaç gün önce Tesla Motors'un Kaliforniya'daki üretim tesislerine yüklü sayıda Samsung SDI pil hücresi gönderilmiş ve bu durum Tesla'nın Samsung'un pillerini test ettiği yönünde yorumlanmıştı.
Güncelleme: Tesla Motors'un kurucusu ve CEO'su olan Elon Musk, bu sabah Twitter üzerinden bir açıklama yayınlayarak Samsung SDI ile görüşme halinde olduklarını yalanladı. Musk, pil hücrelerinin üretimi için sadece Panasonic ile çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10443 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim