Anlık Bildirim

Tesla sürücüleri, spor otomobil sahiplerinden daha fazla radara yakalanıyorlar

Hollanda'da yapılan bir araştırma, Tesla sürücülerinin, spor otomobil sahiplerinden daha fazla radara yakalandıklarını ortaya koydu. Peki bu ilginç istatistiğin nedeni ne?
Bizim ömrümüz el verir mi orası bilinmez ancak yakın bir gelecekte trafiğe çıktığımızda, farklı bir gürültüyle karşılaşacağız. Yüksek sesle çalışan motorlar yerine, elektrikli araçlar yaygınlaşacak ve dolayısıyla gürültü daha da azalacak. Peki bunun ne gibi bir dezavantajı olabilir hiç düşünüz mü?

Otomobilin sessiz olması handikap yaratıyor

Tesla otomobillerin popüler olduğu Hollanda'da ilginç bir istatistiki çalışma yapıldı. Araştırmaya göre ülkedeki 9 bin Tesla sahibinin dörtte üçünün hız sınırını aştığı ve para cezasıyla karşılaştıkları belirtildi. Bunun en önemli sebebi ise otomobillerin sessiz çalışması.
Bu istatistikler elbetteki sürücülerin trafik canavarı oldukları anlamı taşımıyor. Aksine bu sürücülerin birçoğu, aracın sessiz olması ve motor gürültüsü olmaması sebebiyle ne kadar hızlandıklarını algılayamadıklarını belirtiyorlar. Sadece göstergelere bakarak anlaşılabilen bu durum, göstergelere bakmayan ve sese odaklanan sürücüler için bir handikap olarak ortaya çıkıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13023 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, hollanda ve
3 etiket daha otomobil araba radar
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim