Anlık Bildirim

Tesla'nın yeni aracı P100D internete sızdırıldı

Elektrikli araç denince akla ilk gelen firma olan Tesla, araçlarına gönderdiği güncelleme yazılımında unutkanlık yapınca, henüz tanıtılmamış yeni bir modeli ortaya çıktı.

Gelecek ay itibariyle, en ucuz elektrikli aracının satışına başlayacak olan Tesla, yıl içerisinde önemli bir modelin daha duyurusunu yapabilir. Tesla Model S P100D adını alacağı öğrenilen bu yeni elektrikli araçla ilgili ilk bilgiler, yazılım kodları içerisinde ortaya çıktı.

Kendisi bir Tesla Model S P85D sahibi olan Jason Hughes, aracına gönderilen güncellemenin ayrıntılarını incelerken, P100D adında yeni bir modelin işaretlerine rastlamış. P100D modelinin mevcut P85D modelinden çok daha büyük bir bataryaya sahip olacağı tahmin ediliyor. P85 modelinde 85kWh kapasiteli bir batarya kullanılıyordu. Muhtemelen P100D modelinde de 100kWh kapasiteli bir bataryaya yer verilecek.


Hughes, vakit kaybetmeden 2.13.77 yapı numaralı güncelleme ile ilgili sırlarını firmanın patronu Elon Musk ile paylaşmış. Bir süre sonra ise aracın sistem yazılımının kendisinden habersiz bir şekilde 2.12.45 sürümüne döndürüldüğünü fark etmiş. Hughes, bunun sebebini Musk'a sorduğunda ise tatmin edici bir yanıt alamamış.

Uzmanlar,Tesla'nın bu gizli bilgileri fark ettiği ve sonrasında hızlı bir şekilde güncellemeyi geri çekmiş olabileceğini belirtiyor. Zira, henüz yapım aşamasında olan bir modelin sızdırılması, Musk'un pek hoşuna gitmeyecektir. Zaten bir süre önce, araçlarını eleştiren bir müşterinin siparişini iptal edebilecek kadar cesur olduğunu göstermişti. Şimdilik Tesla Model S P100D modelinin ne zaman duyurulacağı bilinmiyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4678 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, tesla model s p85d ve tesla model s p100d
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim