Anlık Bildirim


Devlet, terörle daha etkin mücadele ve kaçak akaryakıt gibi konuların daha etkin takibe alınabilmesi adına yeni bir uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. Star gazetesinin gündeme getirdiği konuya ilişkin olarak araçlara HGS etiketine benzer birer etiket takılması zorunlu hale gelecek.

Trafiğe kayıtlı tüm motorlu araçların bilgilerini içerecek olan bu etiket, taşıtların plakaları üzerinden takip edilebilmesini kolaylaştıracak. Tüm akaryakıt istasyonları araçlara yakıt verirken bu etiketi okutarak yakıt verebilecek. Etiketi bulunmayan araçlar ise yakıt alamayacak. Kayıtlar tamamen devletin kontrolünde olacak ve sisteme dışardan bilgi girişine izin verilmeyecek.

Tüm otomobillere çip ile zorunlu takip geliyor! Tam Boyutta Gör

İstasyonlara Yakın Denetim


Tüm istasyonların hangi araca ne kadar yakıt dolumu yaptığı merkezden denetlenebilecek. Ayrıca aranan veya şüpheli görünen araçlar, herhangi bir istasyondan yakıt almak istediğinde bu anında görülebilir olacak. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele adına da stratejik bir önem taşıyacak olan sistem, özellikle akaryakıt bayilerine önemli külfetler yükleyecek.


Gelir İdaresi Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi bir çok birimin birlikte çalıştığı projenin detaylarının ilerleyen günlerde netlik kazanması ve geçiş için bir takvim belirlenmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
33192 kez okundu.
65 kişi, toplam 71 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
araçlara çip, kayıt dışı ekonomi ve
2 etiket daha kaçak akaryakıt otomobil
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim