Anlık Bildirim

Uber, ölümlü kazanın ardından 100 güvenlik sürücüsünü işten çıkarıyor

Uber, geçtiğimiz Mart ayında otonom modda ilerleyen aracının bir yayaya çarpıp ölümüne sebep olmasının ardından radikal kararlar aldı ve 100 güvenlik sürücüsünü işten çıkarıyor.
İnsanların son zamanlarda sürücüsüz araç teknolojisine karşı olan güveninin sarsılmasını söylemek pek de yanlış olmaz. Gerek Uber'in gerekse Tesla'nın yaşadığı kazalar otonom sürüş teknolojisini fazlasıyla tartışmaya açık bir hale getirmişti. Bu şirketlerden Uber, yaşanan ölümcül kazanın ardından çeşitli radikal kararlar alarak uygulamaya koydu.

Uber güvenlik sürücülerini uzmanlardan seçecek

Uber'in 18 Mart 2018 tarihinde otonom modda ilerleyen bir aracı, yoldan geçmekte olan bir kadını ezmiş ve ölümüne sebep olmuştu. Kaza sonrasında yapılan incelemelerde, olay sırasında güvenlik sürücüsünün bir televizyon programını izlediği ortaya çıkmıştı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Uber geçici olarak otonom sürüş çalışmalarını askıya almış ve ölen kadının ailesiyle anlaşarak olayın mahkemeye taşınmasını engellemişti.
Bu vahim kaza sonrasında Uber'in önlem olarak, şirketin Pittsburgh'da çalışan 100 güvenlik sürücüsünü işten çıkarmaya karar verdiği bildirildi. Şirket bu kararı ile birlikte artık güvenlik sürücüsü olarak işe alınacak kişilerin, uzman şoförlerden seçileceğini ve böylesine üzücü bir kazanın bir daha yaşanmaması için gereken önlemlerin alınacağını açıkladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim