Anlık Bildirim

Vestel’den otomobil sürprizi: VEO! İşte aracın ilk tasarım görüntüleri

Yerli otomobili geliştiren isimler arasında yer alan Vestel, VEO adlı kendine ait bir otomobil tasarımı için patent başvurusunda bulundu. İşte otomobilin ilk görüntüleri ve diğer detaylar:
Türkiye’nin yerli otomobil projesindeki geliştiriciler arasında yer alan Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Türk Patent Kurumu’na bir tasarım başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Hakkında şirket cephesinden yapılmış resmi bir açıklama bulunmayan otomobil tasarımının hak sahibi olarak Vestel şirketinin görünmesi, aracın Türkiye’nin yerli otomobil projesinden bağımsız bir iş olduğuna da işaret ediyor olabilir.

VEO adı verildiği görülen araç için yapılan başvuru evrağına 6 farklı tasarım görseli eklenmiş. Tasarımcılar arasında Burak Emre Altınordu, Kazım Doku, Mehmet Kaya gibi isimler yer almış. İtiraz süreci 9 Ocak’ta sona erecek olan tasarım sonrasında patentlenerek hakları Vestel’e ait hale gelecek. Türk Patent Enstitüsü’ne yapılan bu başvuru, küresel ölçekte de hakların Vestel’e ait olması adına bir kriter olarak kabul görebilecek.


Kısa bir süre önce elektrikli araç yatırımları için farklı söylemlerde bulunan Zorlu Enerji grubu, Türkiye’nin dört bir yanına kurulacak şarj istasyonlarından bahsetmişti ve ilk etapta 200 lokasyona şarj noktası kurulacağını duyurmuştu. Yerli otomobil projesinde diğer paydaşlarla birlikte eşit oranda %19 hissesi bulunan Vestel’in otomobilin şarj, elektronik aksam gibi konuları üstlendiği tahmin ediliyor.


İlerleyen günlerde Vestel Veo ile ilgili olarak daha somut bilgilerin ortaya çıkmasını bekliyoruz. Galeride aracın diğer görselleri yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
41224 kez okundu.
110 kişi, toplam 122 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vestel, Türkiye Haberleri ve
2 etiket daha vestel otomobil vestel veo
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim