Anlık Bildirim

Volkswagen, Jetta ve Caddy modellerinin ülkemizdeki satışını durdurdu

Kısa bir süre önce Türkiye'den 324 bin aracını gönüllü olarak geri çağıracağını açıklayan Volkswagen bu kez sorunlu motora sahip Jetta ve Caddy modellerinin satışını durduruyor.
Volkswagen, Jetta ve Caddy modellerinin ülkemizdeki satışını durdurdu
 
Alman otomobil üreticisi Volkswagen emisyon skandalının ortaya çıkmasının ardından 2016 yılından itibaren sorunlu modelleri geri çağıracağını açıklamıştı. Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık ise üreticinin aynı programı Almanya ile eş zamanlı olarak Türkiye'de de başlatacağını duyurarak yaklaşık 324 bin aracın gönüllü geri çağrılacağını belirtmişti.

Araçlar geri çağrılsa da EA189-EU5 motoruna sahip araçların hala satılıyor olması kafalarda soru işareti yaratmıştı. Bugün katıldığı bir televizyon programında konuya açıklık getiren Işık, bu motoru kullanan Jetta ve Caddy modellerin Türkiye satışının bu akşamdan itibaren (21 Ekim) durduğunu açıkladı. 

Bakanın ifadesine göre araçlarda gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra satışlar yeniden başlayacak. Ancak bu sürecin uzunluğu ile ilgili bir bilgi henüz verilmedi. Işık ayrıca kararın Volkwagen tarafından gönüllü olarak verildiğini de söyledi. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4806 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim