Anlık Bildirim

Volkswagen, iPhone entegrasyonuna sahip iBeetle modelini duyurdu

Günümüzde günlük hayatın vazgeçilmezlerinden birisi olan akıllı telefonlar, araç içi eğlence sistemleriyle giderek daha çok entegre olmaya başlıyor.

Volkswagen ise dünyada ilk kez iPhone için akıllı arayüz entegrasyonu sunan aracı olacağını belirttiği iBeetle modelini tanıttı. Model ilk olarak Şangay'daki otomobil fuarında tanıtılacak.

iBeetle'da kullanılan entegrasyon, ön konsola monte edilmiş bir dock ve iPhone için geliştirilmiş özel bir uygulamadan oluşuyor. iPhone dock'a oturtulduktan sonra Beetle adlı uygulama aktive ediliyor ve aracın eğlence sistemine bağlanıyor. İstenirse telefon kablosuz olarak da sisteme bağlanabiliyor. Ardından bazı fonksiyonlara erişim sağlanıyor.

Bunlardan ilki Spotify. Çevrimiçi müzik akışları sağlayan Spotify ile favori parçalarınız doğrudan aracın eğlence sisteminden yansıtılabiliyor. İkincisi ise Expert. Bu fonksiyon yanal ivmelenme ölçen G-Meter, motor için yağ ve soğutma ölçer, kronometre ve pusula özellikleri sunuyor. 

Üçüncüsü ise Trainer. Bu fonksiyon iki farklı güzergah arasında sürüş zamanı, mesafe ve yakıt ekonomisini karşılaştırıyor ve sosyal ağlardan paylaşabiliyor. 

Diğer fonksiyonlar ise sosyal ağlardan gelen son mesajları listeleyen ve sesli okuyabilen Reader, aracın konumunu harita motifleri ile süsleyerek kartpostal şeklinde arkadaşlara gönderebilen Postcard, araç içerisinde fotoğraflar çekerek sosyal ağlardan paylaşan Photo, telefon dock'tan alındıktan sonra belirli görevlerin tamamlanması nedeniyle kullanıcılarını etiket ile ödüllendiren Milestones şeklinde sıralanıyor.

Sistemin bunun haricinde sunduğu bir fonksiyon bulunmuyor. Donanım olarak ise iBeetle modelinde 18 inçlik özel bir diskli tekerlek, iBeetle logosu ve iPhone ile uyumlu renk düzenleri sunuluyor. iBeetle gelecek yıl coupe veya üstü açık şeklinde iki versiyon olarak ABD'de pazara sunulacak.
Volkswagen, iPhone entegrasyonuna sahip iBeetle modelini duyurdu

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1466 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim