Anlık Bildirim

Volkswagen'in minibüsleri Türkiye'deki Ford fabrikalarında üretilecek

TAYSAD Başkanı Alper Kanca, gazetecilere verdiği demeçte Volkswagen ve Ford ortaklığının Türkiye'yi ilgilendiren kısmını açıkladı. Kanca: "Volkswagen Türkiye'deki Ford fabrikalarında minibüs üretecek"

Volkswagen'in minibüsleri Türkiye'deki Ford fabrikalarında üretilecek Tam Boyutta Gör
 

Dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden Ford ve Volkswagen’in ortaklık için görüştüğü geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. İki markadan da gelen açıklamalar ortaklığın ticari araçlar, otonom sürüş teknolojileri ve elektrikli araçlar üzerine şekilleneceğini gösteriyordu.

İki marka arasında yapılacak ortaklığa ticari araçların da dahil edilmesi, henüz resmi bir açıklama olmasa da Türkiye’yi yakından ilgilendiriyor. Zira Ford’un ticari araçlarını ürettiği en önemli tesislerden biri Kocaeli’deki fabrika. Dolayısıyla yapılan ortaklık sonucu Volkswagen ticari araçlarının da Kocaeli’deki fabrikada üretilme ihtimali bulunuyor.

Volkswagen ve Ford ortaklığının Detroit Otomobil Fuarı’nda detaylarıyla birlikte açıklanması bekleniyordu. Ancak konunun Türkiye’yi ilgilendiren kısmıyla ilgili ilk açıklama TAYSAD Başkanı Alper Kanca’dan geldi. Kanca, gazetecilere yaptığı açıklamada Volkswagen’in Ford Otosan’ın Türkiye’deki fabrikalarında minibüs üreteceğini dile getirdi. Yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Volkswagen ve Ford Otosan anlaştı"

"Volkswagen, minibüs üretme konusunda Ford Otosan ile hemen hemen anlaşmış durumda. Bu kesin... Türkiye’de üretilen Ford Transit’lerin üretildiği fabrikalarda Volkswagen minibüsleri üretilecek. Bu birçok şeyi değiştirecek, birçok Almanın kafasındaki algıyı değiştirecek. Biraz da hükümetin özel teşvikler vermesi gerekiyor. Kamuoyunun bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Türkiye’ye bir Alman otomobil fabrikası getirmemiz gerekiyor."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5731 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford volkswagen ortaklığı, volkswagen ticari araç ve volkswagen minibüs
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim