Anlık Bildirim

Volkswagen'in başı bu sefer Kore'de dertte

Geçtiğimiz yıl çıkan emisyon skandalının etkisi hala devam ederken, dünyanın en büyük otomotiv gruplarından Volkswagen, bu sefer Kore'deki testlerde hile yapmakla suçlanıyor.
Kore’de faaliyet gösteren bir haber ajansına göre Volkswagen grubu, Alman araçları Güney Kore’ye sokabilmek için emisyon ve gürültü testlerinde hile yapmış olmakla suçlanıyor.
İddialara göre üreticinin Güney Kore birimi 37 adet gürültü ve emisyon testinde, 26 modeli ithal edebilmek adına gerekli onayları alabilmek için hile yapmış. Hilelerin 2010 Ağustos ile 2014 Şubat ayları arasında yapıldığı iddia ediliyor.
Yonhap Haber Ajansı’nın iddiasına göre hile yapılan araçlar arasında Volkswagen Golf GTD ve Audi RS7 modelleri de bulunmakta. Seul Merkez Bölge Savcılık Ofisi’nin bu hafta şirket yetkililerini soruşturma için çağırması bekleniyor.
Yonhap’a göre şirket, yeni modeller piyasaya sürülmeden önce hem zamandan hem de paradan kazanmak amacıyla eski veya benzer modellerin test sonuçlarını yetkili birimlere ileterek hile yapmış.
Volkswagen son olarak Birleşik Krallık’taki emisyon skandalından etkilenen araçlarını yazılım düzeltmesi yapmak adına çağırmaya başlamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim