Anlık Bildirim

Volvo otomobil ve kamyonlar birbirleriyle haberleşerek yoldaki tehlikeleri bildirecekler

Otomotiv devi Volvo, yeni duyurduğu teknolojisi sayesinde otomobil ve kamyonları birbiriyle iletişime geçerek yoldaki tehlikeleri bildirecek. Bulut tabanlı sistemin tüm detayları haberimizde.
Araçların birbirleriyle iletişime geçebilmesi, otomobilleri güvenli hale getirmenin en son adımı olarak karşımıza çıkmaya başladı. Otomotiv sektörünün liderlerinden Volvo, otomobil ve kamyon modellerinin birbirleriyle iletişime geçerek yoldaki tehlikeleri haber verebilecekleri yeni bir teknolojiyi tanıttı.

Tehlikeli bölgeler sürücülere bildiriliyor

Bu seneden itibaren İsveç ve Norveç'te satılacak Volvo kamyonlar ve otomobiller arasında canlı ve anonim verilerin paylaşılacağı bu teknoloji, Hazard Light Alert (Tehlike Uyarı Işığı) sistemine dayanıyor. Bulut tabanlı bu teknoloji aktif duruma getirilince, yolda önceden diğer Volvo araçlar tarafından işaretlenmiş kör noktalar, tehlikeli virajlar, araç için tehlike oluşturacak cisimler, otomobil arızaları, kazalar vb. bilgiler sürücünün ekranına yansıyarak olası bir kazanın önüne geçilmesi sağlanıyor.
Volvo, toplanan ve paylaşılan bu verilerin Genel Veri Koruma Yönetmeliğine (GDPR) uygun olduğunu belirtirken, Güvenlik Merkezi'nin başkan yardımcısı Malin Ekholm konuyla ilgili olarak: "Gerçek zamanlı güvenlik verilerinin paylaşılması, çok sayıda kazanın önlenmesine yardımcı olabilir. Şu an için kendi modellerimizde başlattığımız bu güvenlik önlemi ile ilgili diğer ortaklarla da işbirliği kurmayı umuyoruz." ifadelerini kullandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim