Anlık Bildirim

İşte Türkiye'nin yerli otomobili: İlk görüntüler

İşte Türkiye'nin yerli otomobili: İlk görüntüler
 
Tübitak öncülüğünde ülkemizde geliştirilen yerli otomobil projesinin öncül prototipine ait ilk görseller, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı sayın Fikri Işık tarafından paylaşıldı.
En çok merak edilen konuların başında motor teknolojisi geliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı sayın Fikri Işık'ın açıklamalarına göre yerli otomobil için üç farklı versiyon üzerinde çalışılıyor. Bunlar konvansiyonel yani içten yanmalı bildiğimiz yakıtlı motora sahip, elektrikli ve menzili uzatılmış (muhtemelen daha güçlü pile sahip) elektrikli seçenekler.
Kamuflaj ile detayları gizlenmiş görüntüler, öncül prototiplere ait görüntüler. Bitmiş tasarım olduğunu söylemek bir yana bitmeye yakın olduğunu bile şu aşamada konuşmak mümkün değil. Zira tablo itibariyle prototipler Cadillac'ın BLS modeli gibi duruyor ve muhtemelen hedeflenen otomobilin olması gereken bir takım özellikleri bu araçlar üzerinde test ediliyor.
Yine Fikri Işık'ın açıklamalarına göre, yerli otomobilin yollara inmesi için hedeflenen tarih 2020 dolayısıyla önümüzdeki uzun soluklu süreçte tasarım-teknoloji gibi kritik konularda, Tübitak öncülüğünde yoğun çalışmalar yapılması bekleniyor. Bu arada prototip otomobiller konusunda tercihin Cadillac'tan yana yapılması, yerli otomobil için GM ile teknoloji işbirliği yapılıp yapılmadığı sorusunu da beraberinde getiriyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
31392 kez okundu.
610 kişi, toplam 801 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, yerli otomobil
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim