Anlık Bildirim

İsveç tırlar için 2 km uzunluğunda elektrikli otoyolu kullanıma açtı

İsveç ülke çapında karbon dioksit salınımını azaltmak adına farklı yöntemlerin denemelerine başladı. Siemens - Scania ortaklığında hazırlanan eOtoyol ile tırlar yolculuğunda sıfır emisyonla gidecek.
İsveç tırlar için elekrikli otoyolu test eden ilk ülke olma başarısını yakaladı. Başkent Stockholm'ün kuzeyinde yer alan Gavle şehrinin yakınından geçen E16 yolunun 2km uzunluğunda bir kısmı testler için hazırlandı. Test aşamasındaki eOtoyol'da giden hibrit Scania tırlar trenlerde olduğu gibi tepelerinde yer alan sistem sayesinde elektrik hattından güç alabiliyor.
Tellere bağlı olduğu zaman tırlar sıfır emisyonla yolculuklarını sürdürürken, güç kesildiği zaman ise dizel motor çalışarak yolculuk devam ediyor. Sistem Scania ile ortak olarak Siemens tarafından sağlanırken, firmaya göre verim geleneksel motorların iki katı daha iyi durumda.
İsveç'in karbon dioksit salınımında üçte birlik kısmı ulaşım oluştururken, ülke sistemin geleceğinin olup olmadığını görmek adına 2 yıl boyunca testlere devam etmeyi planlıyor. İsveç'in dışında Siemens, Volvo ile ortak olarak eOtoyol projesini Kaliforniya'da da uygulamayı düşünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8909 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
scania, ehighway ve eotoyol
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim