Anlık Bildirim

Ortaya çıkan kontrolcü patentleri yeni PS VR kaskına işaret ediyor

Sanal gerçeklik alanında önemli bir başarı elde eden Sony bunu devam ettirmekte kararlı. Firma daha iyi bir kask ve daha iyi bir kontrolcü için çalışmalarını sürdürüyor.

PS 4 ekosistemini de arkasına alarak kısa sürede sanal gerçeklik sektörünün en çok satan kaskı haline gelen PlayStation VR, ortaya çıkan patentlere göre yakın zamanda devam versiyonuna kavuşabilir.

Daha gelişmiş

Sony’nin patentini aldığı yeni kontrolcü teknolojisi, taşıdığı bazı özelliklerle yeni bir PS VR kaskının habercisi gibi duruyor. Yeni kontrolcü mevcut PlayStation Move kontrolcülerinden daha iyi ve Oculus Touch benzeri bir deneyim sunacak gibi görünüyor.

Yeni kontrolcü yine hareketlere duyarlı ancak üzerinde bir joystick yer alıyor ve daha iyi bir kontrol sunuyor. Joystickin kenarlarında yine tuşlar ve alt kısımda da bir tetik tuşu yer aldığı görülüyor.

 

Ortaya çıkan kontrolcü patentleri yeni PS VR kaskına işaret ediyor

Dikkat çeken kontrolcünün takibini bizzat kaskın yapıyor oluşu. Normalde bu takibi PS 4 konsolunun kendisi yapıyordu. Bu bakımdan PS VR kaskının daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacağı aşikâr.

Henüz patenti alındığı için yeni kontrolcünün geliştirme aşamasında olduğunu söyleyebiliriz. Bu bakımdan tarih olarak net bir bilgi vermiyor. En erken gelecek yıl içerisinde yeni PS VR ve kontrolcü hakkında bilgi sahibi olabiliriz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim