Anlık Bildirim

Oculus'un kurucusu: "Sanal gerçeklikte çok sayıda başarısızlık da olacak"

Oculus'un kurucusu olan Palmer Lucky oyun geliştiricileri konferansında iyimser bakışın güzel bir şey olduğunu, ama çok sayıda başarısızlıkla da karşılaşabileeğimizi söylüyor.
Oculus'un kurucusu: 'Sanal gerçeklikte çok sayıda başarısızlık da olacak' Tam Boyutta Gör

Sanal gerçeklik cihazların son dönemlerde teknoloji dünyasını en çok meşgul eden şeylerden biri. Oculus Rift, HTC Vive ve Playstation VR gibi cihazlar bu alanda oldukça iddialılar, ama bu teknolojiyi popülerleştirmek için ilk harekete geçen isim olan Palmer Lucky'den önemli bir uyarı geldi.
Oculus'u facebook'a 2 milyar dolara satan Palmer Lucky oyun geliştiricileri konferansındaki açıklamasında bu teknolojiye herkesin son derece olumlu bakmasını anladığını, fakat başarının yanında bir çok başarısızlıkla da karşılaşacağımızı söyledi. Cihazlar henüz müşteri ile buluşmamışken bu kadar iyimser olmak o kadar da iyi değilmiş.
Sanal gerçeklik cihazları ilk aşamada ne kadar başarılı olur bilemeyiz, ama piyasada yukarıda saydığımız üç isim dışında daha bir çok sanal gerçeklik kaskı olacak gibi. Eğer bu sayı artarsa kullanıcılar hiç kuşkusuz tedirgin olacaklardır.
Daha önce benzer bir durum konsol dünyasında yaşanmıştı. 1983 yılında piyasada o kadar çok konsol olmuştu ki müşteriler hangisini alacağını şaşırmış ve konsol almamaya karar vermişlerdi. Sonuçta iki yılda konsollardan elde edilen gelir %97 azalarak 3.2 milyar dolardan 100 milyon dolara düşmüştü.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4032 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
oculus rift, sanal gerçeklik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim