Anlık Bildirim

ASELSAN ile ROKETSAN arasında komuta kontrol sistemi anlaşması

ASELSAN, ROKETSAN ile birlikte Komuta Kontrol ve Haberleşme sistemi tedariki için bir anlaşma yapıldığını duyurdu. Sözleşemeye ilişkin detaylar yazımızda

ASELSAN ile ROKETSAN arasında komuta kontrol sistemi anlaşması Tam Boyutta Gör
 

Komuta Kontrol Haberleşme Bilgisayar ve İstihbarat (C4I – Command Control Communications Computers and Intelligence) Teknolojileri konusunda önemli çalışmalar yürüten ASELSAN, bu noktada uluslararası alanda rekabet edilebilecek düzeyde ürünler ortaya koyuyor.

Hali hazırda Türk Silahlı Kuvvetleri’nce kullanılan teknolojiler için şirket yeni bir sipariş daha almış. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan bildirimde ortaya çıkan bir anlaşmada ASELSAN, ROKETSAN’a Komuta Kontrol Haberleşme Bilgisayar ve İstihbarat sistemi satacak.

21 Ekim tarihli anlaşmaya göre iki kurum arasında 24 milyon 500 bin dolar tutarında sözleşme imzalandı. 2017 yılından başlayarak 2021 yılına kadar tamamlanması planlanan anlaşmanın detaylarına ilişkin olarak ise çok fazla bir bilgi bulunmuyor.

Bu tür projeler hassas askeri sırlar taşıdığı için detay verilmemesi son derece normal ancak tahminler yapılan anlaşmanın Hisar Alçak Orta İrtifa Savunma Füze Sistemi geliştirilmesi noktasındaki ihtiyaçlara yönelik olması üzerinde yoğunlaşmış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim