Anlık Bildirim

Resmen duyuruldu: Ukrayna Türkiye’den Bayraktar TB-2 İHA satın alıyor!

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Proşenko, Ukrayna’nın Türkiye’den Baykar Makina üretimi Bayraktar TB-2 İHA modellerinden satın alınacağını ve anlaşmanın imzalandığını duyurdu.

Resmen duyuruldu: Ukrayna Türkiye’den Bayraktar TB-2 İHA satın alıyor! Tam Boyutta Gör

6 Kasım tarihinde sizlere burada yer alan yazımızda Ukrayna’nın Türkiye’den Bayraktar TB-2 satın almak istediğini hatta bu noktada anlaşmanın çok yakın olduğunu duyurmuştuk. Bu konudaki detaylar sonunda Ukrayna Devlet Başkanı tarafından resmen doğrulandı. Petro Proşenko'nun Facebook hesabından doğrulanan bilgiye ek olarak daha önceki Rus ve Ukrayna basınında sızan haberlerde 12 adetlik İHA satın alımında anlaşmanın sağlandığını ve imzaların atıldığı iddia edilmişti.

Baykar Makina tarafından üretilen ve ülkemizde de hem terörle mücadelede hem de sınır ötesi operasyonlarda kullanılan silahlı İHA’ların satın alınmasına yönelik görüşmelerin 2 yıldır sürdüğü ve resmi sürecin de bir kaç ay önce tamamlanmış olduğu Ukrayna basını tarafından da açıklanmıştı.


Türkiye’de Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın envanterine girmiş ve kullanımda olan 100’ün üzerinde Bayraktar İHA var. Mevcuttaki İHA’ların 35’den fazlası silahlı konfigürasyona sahip Bayraktar TB-2 modeli. Ukrayna, silahlı İHA modelleri için Roketsan üretimi mühimmatlardan da satın alacak. Anlaşmanın toplam bütçesi ise bilinmiyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13621 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, iha ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim