Anlık Bildirim

Sikorsky Black Hawk helikopterlerinde Aselsan’ın teknolojisi standart hale geldi

TUSAŞ ile Sikorksy işbirliği ile yürütülen Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında Aselsan’ın geliştirdiği aviyonik sistemler, Sikorsky’nin Black Hawk helikopterlerinde standart olarak yer alacak.

Sikorsky Black Hawk helikopterlerinde Aselsan’ın teknolojisi standart hale geldi Tam Boyutta Gör

2007 yılından bu yana konuşulan 2014 yılında ise Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TUSAŞ arasında imzalanan anlaşma ile resmiyete dökülen proje kapsamında 109 adet T70 marka helikopterin Sikorsky işbirliği ile TUSAŞ tesislerinde üretilmesi planlanmıştı. Sikorsky T70i model helikopterlerin üretimi için projede önemli bir rol üstlenen ASELSAN, bu modelde kullanılacak olan uçuş sistemlerinin tamamını yerli olanaklar ile üretti.

S-70i modelinin geliştirilmiş versiyonu olan T70i’nin avionik sistemlerinin tamamında Aselsan imzası var. Üstelik işin daha da güzel yanı, Aselsan’ın geliştirdiği avionik sistemler, hem S70 hem de T70 için standart donanım listesine dahil oldu. Böylelikle Aselsan, bu alanda da dünya pazarına açılma imkanına kavuşmuş oldu.

Sikorsky firmasının lisansı ile Türkiye’de üretilecek olan helikopterlerden ilk aşamada 109 toplamda ise 300 adet üretilmesi planlanıyor. Haberleşme, elektornik harp, uçuş ve görev yönetimi sistemleri gibi teknolojilerin geliştirilmesi, tüm bu sistemlerin üretilip helikoptere entegre edilmesi sürecinin tamamını Aselsan yürütüyor olacak. Buradaki mühendisliğin bir kısmı Sikorsky desteği ile sağlanıyor olsa da helikopterin mevcut uçuş ve görev yönetim sisteminde tamamen Aselsan’ın imzası yer alıyor olacak.

Sikorsky Black Hawk helikopterlerinde Aselsan’ın teknolojisi standart hale geldi Tam Boyutta Gör

ASELSAN Görev Yönetim Sistemi (IMAS) adı verilen bu teknoloji helikopterin güvenliği anlamında da önemli bir kriter anlamını taşıyor. Tüm T70i modellerinde bu sistem entegre olacak. Ayrıca S70i’ler içinde de ASELSAN imzalı bir çok komponent yer alacak.

Sikorsky firmasının S70i Black Hawk modelleri de dahil olmak üzere kokpit içindeki dijital göstergeler ve temel bir çok aviyonik sistemde ASELSAN’a güvenmesi, şirketin uluslararası alanda saygınlığına da katkı sağlayacak ve ilerleyen dönemde ASELSAN’ın küresel pazarda farklı işler alabilmesi adına referans oluşturacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13845 kez okundu.
17 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tusaş, aselsan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim