Anlık Bildirim

Samsung'un mobil telefon pazarındaki payı düşüyor

Samsung'un mobil telefon pazarındaki payı düşüyor

Geçen yılın sonlarında başlayan ve bu yıl da devam eden akıllı telefon satışlarındaki gerileme Samsung'a önce mali tablolarda kayıp olarak yansıdı, ardından da yeniden yapılanma kararı geldi. Şimdi ise pazar payında gerileme başladı. 

Firma tarafından yapılan açıklamada mobil telefon pazarındaki ilk altı aylık periyotta pazar payının yüzde 26.8'den yüzde 24.9'a gerilediği ifade edildi. Bilindiği gibi Samsung hem akıllı telefon pazarında hem de mobil telefon pazarında lider durumda bulunuyor. 

Yılın ilk altı ayında Samsung'un sattığı toplam mobil telefon sayısı 223 milyon oldu. Mobil cihaz bölümü firmanın karını yüzde 19.5 azalttı ve kendisi de 6.11 milyar dolar kar yaptı. Firma özellikle Galaxy Note 4 satışları ile yıl sonuna kadar çıkışa geçmeyi ümit ediyor. 

Bununla birlikte Samsung, televizyon pazarında yükselişini sürdürüyor. Yılın ilk yarısında 26.5 milyon televizyon satan firma global pazarda yüzde 24 pazar payına sahip oldu. Ayrıca bellek bölümü yüzde 38.9, panel bölümü de yüzde 21.6 pazar payına yükseldi.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
803 kez okundu.
51 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim