Anlık Bildirim

Facebook Messenger internet paketinizi artık daha az tüketecek

Günümüzün en popüler iletişim seçeneklerinin başında gelen Facebook Messenger’a mobil internetin daha az kullanılmasını sağlayan "veri tasarruf" modunun geleceği açıklandı.
Facebook Messenger internet paketinizi artık daha az tüketecek
 
Mobil internet kullanımının giderek artmasıyla birlikte veri tasarruf özelliğine sahip uygulamaların sayısı da katlanarak artıyor. Popüler yazılımların büyük bir bölümü "Lite" olarak nitelendirilen, orijinal uygulamaların sadeleştirilmiş versiyonlarını indirmeye sunuyorlar. Bu alanda yapılan ve asıl etki gösteren bir diğer çalışma ise "tıkla indir" olarak bilinen tasarruf modu.
Ortaya çıkan ekran görüntülerine bakılırsa Facebook ana uygulamasından sonra Messenger da -aynı WhatsApp’taki gibi- "veri tasarruf" özelliğine kavuşacak. Yani mobil internet üzerinden sohbet ederken arkadaşınızın gönderdiği fotoğraf ve videolar otomatik şekilde indirilmeyecek, siz isterseniz üzerine tıklayarak görüntüleyebileceksiniz. Üstelik uygulama arayüzünde ne kadar tasarruf ettiğinizi de görebileceksiniz. 
Eğer Facebook Messenger’ı kablosuz internet bağlantısı üzerinden kullanıyorsanız ilgili özellik devre dışı kalacak ve gönderilen içerikler otomatik şekilde indirilecek. Uzun vadede önemli oranda tasarruf sağlayan yeniliğin henüz test aşamasında olduğu ve ne zaman hayata geçirileceğinin ise netlik kazanmadığı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim