Anlık Bildirim

Facebook yaklaşık 270 milyon sahte hesap barındırıyor

Facebook platformunda birden fazla hesap açmak isteyenler veya farklı biri olarak hesap açanlar önemli bir sayıya ulaştı. Sosyal ağın yüzde 13’ü sahte hesaplardan oluşuyor.

Facebook bugün 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip bir sosyal ağ ancak bu büyümeyle orantılı olarak sahte hesap sayısında da artış yaşanıyor. Sosyal ağın yaklaşık yüzde 13’ü sahte hesap durumunda.

Facebook’ta kaç tane sahte hesap var?

Rusya kaynaklı reklam kampanyaları skandalında ortaya çıkan verilere göre Facebook platformunda toplamda 270 milyon sahte hesap var. Bu rakamın içerisinde hem sahte hem de çift hesaplar mevcut. Yani gerçek kullanıcıların açtıkları ikinci veya üçüncü hesaplar.

270 milyon sahte hesap oldukça büyük bir rakam. Sadece bu rakam bile yeni ve iddialı bir sosyal ağ oluşması için yeterli. Ayrıca Facebook’un hissedarları 2 milyar üzerindeki kullanıcı sayısına güvenerek yatırım yapıyor. Bu tür ortaya çıkan rahatsızlık verici durumlar borsadaki hisseleri de doğrudan etkiliyor.

Facebook sahte hesapların tespit edilebilmesi için geliştirdiği algoritmaların bir sonucu olarak bu rakamların ortaya çıktığını belirtiyor. Yani sistem iyileştikçe daha fazla sahte hesap yakalanıyor.

Ortaya çıkan yeni rakamlar Facebook’un güvenilirliğini daha fazla sorgulamaya açtı. Rusya kaynaklı reklamların yaklaşık 150 milyon kişiyi etkilemiş olması ve bunun çok geç fark edilmesi zaten oldukça eleştirilmişti. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim