Anlık Bildirim

Facebook yüz binlerce uygulamanın kişisel verilere erişimini engelledi

Kişisel verilere erişen uygulamaları yeniden değerlendirmeye başlayan sosyal ağ devi Facebook, başvuru süresini geçiren tüm uygulamaların verilere erişimini engelledi.

Cambridge Analytica ile başlayan veri sızdırma skandalları Facebook’un başını öyle ağrıttı ki platform çok sert tedbirleri hayata geçirmeye başladı. Bu kapsamda yüz binlerce uygulamanın kişisel verilere erişimi engellendi.

Süre sona erdi

Bugüne kadar Facebook üzerinde hoşunuza giden bir uygulamaya kayıt olduğunuzda kişisel bazı verileriniz izninize göre işlenmeye başlıyordu. Ne kadar çok uygulamaya kayıt olursanız o kadar çok kişisel verileriniz dağılıyordu.

Facebook geçtiğimiz Mayıs ayında uygulama geliştiricilere uyarı göndererek uygulamalarını yeniden değerlendirmeye sokmalarını istemişti. Böylece kişisel verilerin kullanımı konusunda talimatlara uyulup uyulmadığı incelenecek ve yeniden karar verilecekti.

1 Ağustos son tarih olarak verilen başvurular sona erdi ve incelemeler başladı. Bu tarihe kadar herhangi bir başvuru yapmayan ve pasif olarak görülen yüz binlerce uygulamanın verilere erişimi ise engellendi.

Facebook inceleme süreci sonrasında başvuru yapan uygulamaların yeterliliğine karar verecek ve bu uygulamalar verileri işlemeye devam edecek. Uygun görülmeyenler ise yukarıdaki uygulamaların akıbetine uğrayacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim