Anlık Bildirim

Facebook'taki genç kitle Instagram ve Snapchat'e kayıyor

Amerika'da yapılan bir araştırma genç yaş aralığındaki kullanıcıların Facebook kullanım oranının giderek düştüğünü gözler önüne seriyor. Gençler, Instagram ve Snapchat'i daha yoğun kullanıyorlar.

Facebook'taki genç kitle Instagram ve Snapchat'e kayıyor
New York merkezli araştırma şirketi eMarketer, sosyal medya kullanımıyla ilgili raporunu sundu. Yapılan tahminlere göre Facebook genç kullanıcısı sayısında çok büyük bir düşüş yaşanacak.

Emarketer'ın araştırmasına göre 12-17 yaş arası Facebook kullanıcı sayısı 14.5 milyon olarak tahmin ediliyor. Bu rakamda geçtiğimiz yıla göre yüzde 3.4'lük bir düşüş var. Araştırma şirketi, bu yaş aralığındaki kullanıcıların Facebook'u havalı bulmadığını ve Instagram ile Snapchat'i kullanmayı tercih ettiklerini söylüyor.

Facebook'taki genç kitle Instagram ve Snapchat'e kayıyor
Yıllara göre Amerika'da Facebook, Instagram ve Snapchat kullanım oranları 


Genç kullanıcılar gün içerisinde Facebook'a daha az sıklıkla giriş yapıyor ve daha az zaman harcıyor. Instagram ve Snapchat'i ise sık sık ziyaret ediyor.

Genel Kullanıcı Sayısı Artmaya Devam Ediyor 

Yaş filtrelemesi yapmadığımız zaman genç kitlenin aksine Facebook'un büyümeye devam ettiğini görüyoruz. Şirketin genç kullanıcıları bir şekilde çekmesi gerekiyor. Bu nedenle Facebook, reklam servislerine yaş grubuna göre filtreleme getiriyor.

Facebook'taki genç kitle Instagram ve Snapchat'e kayıyor Tam Boyutta Gör

İngiltere'de sosyal medya kullanımın dağılımı (2017)

Tahminlere göre 12-17 yaş aralığındaki ABD gençlerinin sosyal ağ kullanım oranı %81,9 seviyesinde. Yaklaşık dört yılın ardından -yani 2021 yılında- bu oran %76.2'ye düşecek.


Geçtiğimiz yıla göre ABD'deki aylık Facebook kullanıcı sayısının 2017'sonunda %2.4 oranında , Snapchat'in %25.8 oranında, Instagram'ın da %23.8 oranında büyümesi bekleniyor.

Facebook'taki genç kitle Instagram ve Snapchat'e kayıyor Tam Boyutta Gör


Facebook, akıllıca bir hamle yaparak 2012 yılında Instagram'ı satın almıştı. O zamandan beri akıllıca hamleler yapan Facebook, bugün Instagram'ı en güçlü sosyal mecralardan biri haline dönüştürdü. Bir zamanlar yoğun bir şekilde Facebook'u kullanan genç kardeşlerimiz, günümüzde Instagram'ı daha aktif kullanıyorlar. Facebook, Snapchat'i satın almak yerine oradaki özellikleri sahip olduğu uygulamalara getirdi. Hikayeler özelliğinin eklenmesi ile birlikte kullanıcıların gün içerisinde Instagram'ı ziyaret sıklığında büyük bir sıçrama yaşandı. Bugün Facebook'un sahip olduğu ancak Hikayeler özelliğinin eklenmediği bir sosyal medya uygulaması kalmadı. Yılın ikinci çeyrek sonuçlarına göre Snapchat hisseleri yüzde 16 oranında değer kaybetti.


Genç kitlenin Facebook'tan uzaklaşmasını neye yorumluyorsunuz?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4106 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, snapchat ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim