Anlık Bildirim

Mark Zuckerberg'in sosyal medya hesapları hacklendi

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'in Twitter ve Pinterest hesapları hacklendi. Enteresan olan şey deneyimli yöneticinin son derece basit bir şifre tercih etmesi.
Milyarder teknoloji girişimcisi de hacklendi. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in sosyal medya hesaplarının bazıları hackerlar tarafından ele geçirildi. Pazar günü geç saatlerde gerçekleşen olay, saldırganların hesapları gasp ettiklerine dair mesajlar göndermeleriyle ortaya çıktı. Kendilerini OurMine Team olarak lanse eden bilgisayar korsanları Zuckerberg'in Twitter ve Pinterest hesaplarına girmeyi başardı.
Zuckerberg'in çalınan sosyal medya hesaplarının şifresinin "dadada" olduğu belirtilirken, Facebook hesabının bu saldırıdan etkilenmediği ifade edildi. Görünüşe göre Zuck, en temel güvenlik hatalarından birini yapmış durumda: aynı şifreyi kullanmak.
Geride bıraktığımız 2012 yılında profesyonel sosyal ağ LinkedIn hacklenmiş ve 160 milyondan fazla hesap risk altına girmişti. O dönemki açık nedeniyle sızdırılan kullanıcı adı ve şifrelerinin kısa bir süre önce satışa sunulması Zuckerberg'in hesabının hacklenmesine neden olmuş gibi görünüyor.
Zuckerberg çok aktif bir Twitter kullanıcısı değil. Kendisi en son tweetini 2012 yılında göndermişti. Hackerlar tarafından gönderilen sahte tweetler de silinmiş durumda. Zuck'la aynı hatayı yapmak istemiyor musunuz? Güvenlik uzmanları sahip olduğunuz hesaplar için farklı ve kırılması güç şifreler kullanmanızı öneriyor. Böylece bir hesabınız tehlikeye girerse diğerleri etkilenmemiş olacak. Tüm parolaları hatırlamak zor geliyorsa bir şifre yöneticisi kullanabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16297 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, twitter ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim