Anlık Bildirim

Twitter medya içeriklerini 140 karakter sınırına dahil etmeyecek

San Francisco merkezli popüler mikroblog sitesi Twitter, tweetlerdeki 140 karakter sınırı konusunda bazı değişiklikler yaptı. Artık medya içerikleri ve kullanıcı isimleri hesaba katılmayacak.
Bundan tam bir hafta önce Twitter'ın maksimum 140 karakter sınırlamasında bazı düzenlemeler yapacağı ortaya çıkmıştı. Şirketin tweetlere eklenen bağlantıları ve görüntüleri bu karakter sınırlamasından düşebileceği söyleniyordu. Twitter nihayet kısa bir süre önce bu duruma resmiyet kazandırdı.
Yayınlanan blog yazısında Twitter ürün yöneticisi bu değişikliklerin kullanıcı tweetlerini nasıl yansıyacağını açıkladı. Şirketin belirttiğine göre, fotoğraflar, GIF'ler, videolar, anketler ya da alıntılar artık tweetlerdeki karakter sayısını eksiltmeyecek. Ayrıca yanıt olarak verilen tweetlerde geçen @kullanıcı_adı da bundan böyle hesaba katılmayacak. Ancak sadece yanıt tweetlerinde bu durum söz konusu olacak normal tweetlerde değil.

Artık kendinizi retweet edebilirsiniz

Değişiklikler sadece bunlarla sınırlı değil. Kullanıcılar artık kendi tweetlerini "retweet" edebilmelerini sağlayacak bir butona da sahip olacaklar. Bu da kullanıcıların mesajı yeniden yazmak zorunda kalmadan eski tweetlerini yeniden yayınlayabilmelerine izin verecek.
Ayrıca şirket aynı zamanda tweetlerin işleyiş biçimini de değiştirmeye karar verdi. Şimdiye kadar @kullancı_adı ile başlayan tweet sadece o kullanıcıya gösterilirdi. Eğer tweeti herkesin görmesini istiyorsanız  ".@kullancı_adı" kuralına uymanız gerekiyordu. Twitter bunu da değiştirdi ve şirket @kullancı_adı ile başlayan tüm tweet'lerin varsayılan olarak tüm kullanıcılara gösterileceğini söylüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim