Anlık Bildirim

YouTube videolarına link kutusu koyma devri kapandı

YouTube platformunda videoların içerisine çeşitli linklerin olduğu bildirim kutularının devri kapanıyor. Rahatsızlık oluşturan kutu sistemi gelecek ay rafa kaldırılıyor.

Bir YouTube videosu izlemeye başladığınız zaman ekranı kaplayacak ve rahatsız edecek derecede karşınıza çıkan kanal veya video link kutularının sonu geldi. YouTube, video içi link kutularını kaldırıyor.

Farklı araçlar kullanın

YouTube tarafından yapılan açıklamaya göre video içerisinde listelere, canlı yayınlara, kanallara veya videolara linklerin verildiği bildirimler 14 Aralık itibariyle kaldırılacak. Kaldırılma sebebi ise tıklama oranının yüzde 5 civarında kalması ve izleyicilerde ters etki yapması.

YouTube bildirimlerle ilgili kullanıcılardan aldığı geri dönüşlerde, link tavsiyelerinin spam olarak algılandığını ve eskiyen bildirimler nedeniyle kullanıcıların çoğu kez sona ermiş canlı yayınlara yönlendirildiğini tespit etmiş. Bu bakımdan da kaldırma kararı almış.

Videolarda link vermek isteyen içerik sahipleri artık kartlar, video sonu linkleri, video açıklamaları veya kanal tanıtımları gibi araçları kullanabilecek. Yani biraz daha yaratıcı fikirler üretmek gerekecek. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5110 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, youtube in-video recommendation ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim