Anlık Bildirim

SpaceX, Starship’in yüksek irtifa testini yakında gerçekleştirecek

SpaceX, Mars yolcusu Starship'in gerçekleştireceği yüksek irtifa testi sırasında roketle iletişim kurabilmek maksadıyla ABD Federal Haberleşme Komisyonu’na başvurdu.

SpaceX, Starship’in yüksek irtifa testini yakında gerçekleştirecek Tam Boyutta Gör

Elon Musk’ın Mars’a koloni kurma planlarının merkezinde bulunan Starship roketiyle ilgili engelleri yavaş yavaş aşıyor. Bu kapsamda Musk’ın sahibi olduğu SpaceX, söz konusu roketin yakın bir dönemde gerçekleştireceği test için ABD Federal Haberleşme Komisyonu’na (FCC) başvurdu.

SpaceX’in icra edeceği yörünge altı yüksek irtifa testi, Starship’in yaklaşık 20 km kadar yükselmesini ve ardından roketin yeryüzüne inişini kapsıyor. Malum olduğu üzere tekrar kullanılabilirlik kapsamında Ay ve Mars’a düzenlenecek görevlerde roketin bu gökcisimlerine inmesi ve ardından tekrar havalanarak Dünya’ya dönmesi öngörülüyor.

SpaceX’in FCC’ye başvurmasının ardındaki gerekçe ise uçuş takibi yapılabilmesi ve roketle iletişim sağlanabilmesi için şirketin kuruma ait telsiz frekanslarına ihtiyaç duyuyor olmasında yatıyor.

SpaceX, Starship’in yüksek irtifa testini yakında gerçekleştirecek Tam Boyutta Gör

Aslında çok daha önceleri gerçekleştirilmesi planlanan söz konusu test, Starship’in minyatür kardeşi Starhopper’ın yaşadığı kaza sonucu ertelenmişti. Görünüşe göre işler Starship için planlandığı gibi gidiyor ki roket Mart ila Eylül 2020 arasında bir tarihte bahsi geçen testi gerçekleştirecek. Starship, SpaceX’in Teksas Boca Chica’daki merkezinden fırlatılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim