Anlık Bildirim

35$'lık Android tablet: Aakash 2, ekim ayında Hindistan'da satışa sunulacak

Hindistan'da devletin ailelere, okullara ve diğer kuruluşlara dağıtmak için hazırladığı Aakash adlı tabletin güncellenmiş versiyonu olan Aakash 2'nin ekim ayıitibariyle Hindistan'da satışa sunulması planlanıyor.

35 dolarlık bir fiyat etiketi ile satışa sunulacak olan tablet, üst seviye bir kullanıcı deneyimi sunacak olmasa da kapasitif ekranı, Android işletim sistemi ve sahip olduğu fiyatlandırma ile Hindistan'da oldukça fazla rağbet görecek gibi görünüyor. Android'in Gingerbread sürümü ile gelecek olan tabletin piyasaya çıkışıyla birlikte Ice Cream Sandwich güncellemesi alacağı belirtiliyor. 7 inç'lik bir kapasitif ekrana sahip olacağı belirtilen tablette 1 GHz'lik ARM Cortex A8 işlemci ve 512 MB RAM yer alacak. 4 GB'lık bir depolama alanı sunan Askash 2'de bu alan microSD kart yuvası sayesinde arttırılabilir iken, tablet üzerinde yer alan SIM kart yuvası sayesinde cihaza telefon özelliği de kazandırılabilecek. Ayrıca, tabletin ön yüzünde kamerada bulunacak.

200 milyonluk bir üretim rakamına ulaşacağı belirtilen Aakash 2'nin birkaç ay içerisinde 5.5 milyonun üzerinde bir sipariş rakamına ulaştığı belirtilirken, önceki model gibi 5 ekim tarihinde çıkışını gerçekleştirmesi ve öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılması planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2613 kez okundu.
16 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim