Anlık Bildirim

Amazon'un tableti Kindle Fire resmi olarak tanıtıldı


Dünyanın en büyük çevrimiçi kitabevi Amazon büyük tecrübesini Kindle dijital kitap okuyuculara aktararak diğer bir kitabevi devi Barnes&Noble ile birlikte e-kitap alanında büyük bir devrim gerçekleştirdi. Elde ettiği büyük başarı sahibi Jeff Bezos'u ABD'nin en zengin milyarderleri arasına soktu.

Amazon şimdi şansını tablet pazarında da denemeye karar verdi. Bir süredir internette haberleri yapılan ve son olarak TechCrunch sitesi editörlerinin test aşamasında incelediği tablet modeli Kindle Fire bugün resmi olarak tanıtıldı.
Amazon'un tableti Kindle Fire resmi olarak tanıtıldı
 

Kindle Fire tableti firmanın e-kitap okuyucu olarak dev bir pazarın sahibi olan Kindle cihazlarından ilham alıyor. 7 inç boyutlarında 1024 x 600 çözünürlükte 169 ppi kapasitif Gorilla Glass IPS ekrana sahip Kindle Fire, çift çekirdekli 1GHz hızında Texas Instruments firmasının OMAP işlemcisini ve 512MB RAM belleği kullanıyor. Amazon tabletin ekranının kimyasal olarak daha da sağlamlaştırıldığını belirtiyor. 

Kindle cihazından ilham aldığını söylediğimiz tablet üzerinde kamera, mikrofon, 3G bağlantısı bulunmuyor. Kablosuz bağlantı sadece WiFi üzerinden sağlanıyor. 8GB dahili hafızaya sahip Kindle Fire 413gr civarında bir ağırlığa sahip. Boyutları 190 mm x 120 mm x 11.4 mm ölçülerinde. Tabletin ön yüzünde herhangi bir fiziksel tuş bulunmuyor.
Amazon'un tableti Kindle Fire resmi olarak tanıtıldı
 

Amazon en büyük kozunu Cloud Storage bulut depolama desteği vererek oynuyor. iCloud benzeri serviste kullanıcılar sınırsız depolama kapasitesine sahip oluyor. Satın alınan e-kitaplar, magazinler burada depolanıyor. Silinse bile istendiği zaman geri getirilebiliyor.

Kindle Fire üzerindeki işletim sistemi Android sürümünü temel alan Kindle OS adını taşıyor. Ancak kullanıcılara neler sunacağı şu an bilinmiyor.
Amazon'un tableti Kindle Fire resmi olarak tanıtıldı
 

Amazon Kindle Fire tabletine Android Market uygulama mağazasını koymamış. Bunun yerine Amazon'un kendisine ait Amazon Appstore uygulama mağazasına erişim sağlanmış. Tablet WiFi özelliği kapalı iken 8 saate kadar kullanım süresi sunuyor. 

Kindle Fire modelinin dikkat çeken özelliklerinden birisi de Amazon Silk adlı internet tarayıcısı. Bölünmüş tarayıcı mantığına göre geliştirilmiş Silk; Amazon İnternet Hizmetleri (AWS) bulut altyapısının gücünü ve hızını kullanıyor. WiFi açık iken devamlı bu bulut altyapısına bağlı kalan Silk bu sayede çok daha hızlı bir internet deneyimi sunuyor.
Amazon'un tableti Kindle Fire resmi olarak tanıtıldı
 

Harici bağlantılar ise sadece microUSB ve 3.5mm kulaklık çıkışı. Kindle Fire modelinin piyasa fiyatı 199$ olarak belirlendi. Daha önceden iPad ile sıkı bir rekabete gireceği belirtilen tablet fiyatı ile bunun işaretlerini veriyor. Amazon, tabletini satın alanlara Amazon Prime üyeliğini bir ay bedava sunuyor. Amazon Prime ile kullanıcılar 10 000'den fazla film ve dizi içeriğini çevrimiçi izleyebiliyorlar.

Kasım 15 tarihinde tüketicilerle buluşacak olan Kindle Fire için ABD sınırları içerisinde ön sipariş alınmaya başlandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim