Anlık Bildirim

Analiz : Aynı anda birden fazla medya cihazı ile ilgilenmek gri madde yoğunluğunu azaltıyor

Analiz : Aynı anda birden fazla medya cihazı ile ilgilenmek gri madde yoğunluğunu azaltıyor

Mobil cihazların hayatımızda daha çok yer edinmesi ile artık televizyon izlerken aynı anda tabletten oynuyor veya tabletten video izlerken aynı anda akıllı telefondan sosyal ağ güncellemelerine bakabiliyoruz. 

Ancak aynı anda yaptığımız bu çoklu görevler bize zarar veriyor olabilir. Sussex Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre aynı anda birden fazla medya cihazı ile ilgilenmek beyindeki gri madde yoğunluğunu azaltıyor. 

Beynin en dışındaki gri madde diye nitelenen kısım; bellek, dikkat, algısal idrak, düşünce, dil ve şuur konusunda kilit rol oynayan korteks tabakası olarak kabul ediliyor. Bu maddenin yoğunluğunda yaşanan azlık veya çokluk yukarıda sayılan fonksiyonları da doğrudan etkiliyor. 

Daha önce de yoğun medya tüketiminin depresyon, heyecan veya dikkat dağılmasına sebep olduğu çeşitli araştırmalarda ortaya konmuştu. Bu araştırma ise ilk kez beyin yapısı ile birden fazla medya tüketimi arasında ilişki olduğunu ortaya koyuyor. 

Ekip araştırmanın aslında bu ilişkiyi ortaya koymak amacında olduklarını belirtiyor. Ancak bu iki faktörün birbirini nasıl ve ne derece etkilediğini bulabilmek için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
859 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim