Anlık Bildirim

Analiz : Samsung ve Apple tablet pazarının yüzde 70'ine hakim

Analiz : Samsung ve Apple tablet pazarının yüzde 70'ine hakim

Akıllı telefon pazarında yıllardır en büyük pazar payını aralarında paylaşan Samsung ve Apple, söz konusu tablet pazarı olunca da yine liderliği rakiplerine bırakmıyor.

ABI Research tarafından markalı tablet pazarına yönelik yapılan araştırmada yılın ilk çeyreğinde pazar yüzde 30 daralsa da yılın geri kalanında büyümenin devam etmesi bekleniyor. Büyük markaların cihaz sevkiyatları bu yıl 200 milyon barajını geçecek ve aktif Android cihazlarının sayısı ilk kez iOS tabletlerinin sayısını geride bırakacak.

Samsung ve Apple'ın pazarda hakim oldukları toplam pay yüzde 70 seviyesini de geçecek. Bunun yanında Samsung, Apple ile arasındaki farkı bir miktar daha kapatacak. 

Bu yıl markaların satışlarının toplamda 85 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Gelişmiş ülkelerde tablet pazarında belli bir doyuma ulaştığı belirtilirken, gelişmekte olan ülkelerde tablet cihazlarının yeni yeni benimsenmeye başladığı ve bunun da büyük bir avantaj olduğu ifade ediliyor.

Intel, Atom tabanlı işlemcilerini pazara daha fazla entegre etmeye çalışırken, düşen fiyatlarla birlikte bu yıl firmanın 40 milyon tablete hayat vereceği öngörülüyor. Ancak bunun büyük kısmı Çinli ortaklardan gelecek.

Asya Pasifik bölgesinde ise tablet satışlarında artış bekleniyor. Bu yıl Çin ve Hindistan toplam sevkiyatların yüzde 35'ine hakim hale gelecek. Ayrıca ucuz Çinli tabletlerin teknik servis ve yazılım desteği bekleyen tüketiciler nedeniyle baskı altına girmeye başladığı da not ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim